''Steagul nostru este albastru și galben. Sub el trăim, sub el murim și cucerim. Nu vom ridica alte steaguri'', a scris ministrul de externe ucrainean pe X ca răspuns pentru Papa Francisc.

Papa Francisc a cerut sâmbătă Ucrainei să ia în considerare negocieri pentru a pune capăt războiului.

''Kievul trebuie să aibă curajul steagului alb'', pentru că ''negociarea nu înseamnă capitulare'', spusese Papa Bergoglio.

''Cel mai puternic este cel care ia partea binelui în lupta dintre bine și rău și nu cel care încearcă să-i egaleze cele două parți, numindu-le negocieri'', a spus ministrul Dmitri Kuleba, relatează La Stampa.

În timp ce șeful Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, Sviatoslav Shevchuk, afirmă: ''Ucraina este rănită, dar neînvinsă. Ucraina este epuizată, dar rămâne în picioare. În Ucraina nimeni nu are posibilitatea să se predea! Și toți cei care privesc cu scepticism capacitatea noastră de a sta în picioare, le spunem: veniți în Ucraina și vedeți!''

''Cuvintele papei Bergoglio privind curajul steagului alb și arta de a negocia când vezi că ești învins sunt șocante, jenante și profund jignitoare față de un popor care încearcă de mai bine de doi ani să supraviețuiască în fața teribilei și criminalei agresiuni ruse'' , scrie într-o postare pe Facebook Oles Horodetskyy, președintele Asociației Creștine a Ucrainenilor din Italia.

''La cererea călăului de la Kremlin de a ne preda noi răspundem prin rezistență; însă nu ne-am fi imaginat niciodată că vom primi aceeași cerere și de la Papă, șeful Bisericii Catolice și predicator al Evangheliei. Este inacceptabil ca un creștin să se predea în fața răului și păcatului pe care Rusia lui Vladimir Putin le reprezintă astăzi''.

Între timp, potrivit CNN, Rusia a început să folosească o bombă aeriană puternică care a decimat apărarea ucraineană și a schimbat echilibrul în prima linie. Se pare că ar fi făcut acest lucru transformând o armă de bază din epoca sovietică într-o bombă cu alunecare care explodând, poate provoca un crater cu o lățime de cincisprezece metri. 

Ambasada Kievului la Vatican: cu Hitler nu s-a vorbit despre un steag alb

''Este atât de important să fim consecvenți! Când vorbim despre 3 războaie mondiale, câte avem acum, este necesar să învățăm lecțiile din cel de-al Doilea Război: și-atunci, a vorbit atunci cineva serios despre pace, discutând cu Hitler și propunând steagul alb pentru a-l mulțumi?'',  a comentat ambasadorul ucrainean la Sfântul Scaun, Andrii Yurash.

''Deci, lecția este una singură'', adaugă el , ''dacă vrem să punem capăt războiului, trebuie să facem totul pentru a ucide dragonul!''.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA