Liderul nord-corean Kim Jong-un și-a delegat mai multe responsabilități apropiaților săi, inclusiv surorii sale, Kim-Yo-jong, potrivit agenției de spionaj din Coreea de Sud, relatează BBC Online.

Kim Jong-un își menține "autoritatea absolută", dar a delegat o serie de responsabilități în unele domenii, pentru a-și reduce nivelul de stres, a precizat agenția de spionaj a Coreei de Sud.

Kim-Yo-jong conduce acum "toate afacerile generale ale statului", a precizat agenția, care, în trecut, s-a mai înșelat în legătură cu situația din Coreea de Nord, menționează BBC Online.

Sora liderului de la Phenian ar fi acum responsabilă cu politica față de SUA și Coreea de Sud, fiind, de facto, numărul doi în stat, chiar dacă Kim Jong-un nu și-a a ales un succesor.

Unii analiști și-a exprimat scepticismul în legătură cu aceste informații. Site-ul NKNews a menționat că sora lui Kim Jong-un ar fi ratat două întâlniri importante în această lună, ceea ce a dus la speculații privind retragerea sa din prim-planul politicii.