Liderul nord-corean, Kim Jong-un, a ajuns în Extremul Orient Rus pentru o întâlnire cu președintele Vladimir Putin, relatează BBC Online.

Kim Jong-un a călătorit cu trenul până la Vladivostok, port pe coasta Pacificului, pentru primele sale discuții cu liderul rus. Întrevederea dintre cei doi va avea loc joi.

Potrivit părții ruse, discuțiile vor viza "problema nucleară" a Coreei de Nord. Președinte nord-corean a declarat că va încerca să obțină sprijin de la Rusia, după ce negocierile cu SUA au eșuat. Donald Trump și Kim Jong-un s-au întâlnit anul acesta la Hanoi, în Vietman, pentru a discuta despre programul nuclear al Phenianului, dar întrevederea s-a încheiat brusc, fără a se ajunge la un acord.

Întâlnirea de joi urmează să aibă loc pe Insula Russki, în apropiere de Vladivostok, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de Interfax. Steagurile Rusiei și Coreei de Nord au fost deja amplasate pe insula unde se vor întâlni cei doi, în campusul universitar.