Liderul nord-corean, Kim Jong-un, a ajuns în Extremul Orient Rus pentru o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin, relatează BBC Online.

Kim Jong-un a călătorit cu trenul până la Vladivostok, port pe coasta Pacificului, pentru primele sale discuţii cu liderul rus. Întrevederea dintre cei doi va avea loc joi.

Potrivit părţii ruse, discuţiile vor viza "problema nucleară" a Coreei de Nord. Preşedinte nord-corean a declarat că va încerca să obţină sprijin de la Rusia, după ce negocierile cu SUA au eşuat. Donald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit anul acesta la Hanoi, în Vietman, pentru a discuta despre programul nuclear al Phenianului, dar întrevederea s-a încheiat brusc, fără a se ajunge la un acord.

Întâlnirea de joi urmează să aibă loc pe Insula Russki, în apropiere de Vladivostok, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, citat de Interfax. Steagurile Rusiei şi Coreei de Nord au fost deja amplasate pe insula unde se vor întâlni cei doi, în campusul universitar.