„Continuăm Schimbarea” va refuza o eventuală invitație pentru negocieri de coaliție cu partidul fostului premier Borisov, GERB, a anunțat Kiril Petkov, pentru postul public de televiziune BNT, notează Mediapool.

Kiril Petkov, copreședintele formațiunii "Continuăm Schimbarea”, a repetat de mai multe ori că toată responsabilitatea politică revine formațiunii GERB (Cetățeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei), care este obligată să facă tot posibilul pentru a forma un guvern. 

Petkov a spus că GERB are de făcut o alegere foarte bună cu Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți (DPS) și să folosească formațiunea Vâzrajdane ca „varianta de aur”. „GERB nu are nicio problemă cu formațiunile puternic naționaliste”, a spus Petkov. Referitor la formațiunea „Ascensiune bulgară”, el a spus că încă nu se poate orienta care sunt posibilitățile, dar a reamintit că partidul a avut o puternică retorică pro-rusă. El a explicat că misiunea și cauza pe termen lung a formațiunii „Continuăm Schimbarea” este să nu aibă nicio legătură cu corupția, dar la aceasta se adaugă un element social foarte puternic, care o diferențiază de formațiunea Bulgaria Democrată.

„Orice înlocuire a promisiunilor noastre ar fi o trădare a alegătorilor noștri”, a spus Petkov, întrebat dacă există totuși vreo modalitate de a sprijini un guvern cu mandat din partea GERB. „Nu contează cât timp va dura să schimbăm Bulgaria. Noi suntem aici cu o cauză”, a spus Petkov. El a anunțat că acum GERB trebuie „să formeze în mod obligatoriu un guvern, pentru că altfel se va dovedi că ei nu pot duce o responsabilitate politică cu retorica lor de „ordine în haos”. „Noi am reușit să formăm un guvern”, a spus Petkov și a reamintit că în decembrie "Continuăm Schimbarea” a reușit să unească partide care nu mai fuseseră niciodată împreună. Petkov a spus că formațiunea "Continuăm Schimbarea" monitorizează politici ale GERB și, dacă vor face lucruri rezonabile, vor primi sprijin parlamentar. „Noi vom fi o opoziție constructivă”, a spus Petkov. La capitolul lucruri rezonabile, el a enumerat creșterea pensiilor în raport cu inflația și diversificarea aprovizionării cu gaze. Drept posibilități negative, el a enumerat „cercurile companiilor deținute de formațiunea Mișcarea pentru Depturi și Libertăți” și „modelul Dobrinka”.

Sursa: RADOR