Rusia a anunțat miercuri că a doborât două drone ucrainene care încercau să atace Kremlinul, denunțând o tentativă de asasinat asupra lui Vladimir Putin, cu câteva zile înainte de parada de pe 9 mai, când este marcată victoria împotriva nazismului.

În noaptea de marți spre miercuri, "două drone care vizau Kremlinul" au fost "scoase din funcțiune datorită utilizării sistemelor radar", potrivit președinției ruse, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Vedem aceste acțiuni ca pe o tentativă de act terorist și un atentat asupra vieții președintelui" Vladimir Putin, a adăugat Kremlinul, precizând că liderul rus nu a fost rănit.

Primăria Moscovei a anunțat imediat interdicția zborurilor dronelor deasupra capitalei ruse fără autorizația guvernului.

Video-ul a fost postat miercuri dimineață pe un grup pentru locuitorii dintr-un cartier care se află de partea cealaltă a Kremlinului pe malul râului Moscova și a fost apoi preluat de media ruse, inclusiv de canalul de Telegram al organului de știri militare Zvezda.

În același timp, Kremlinul a anunțat că parada de pe 9 mai de Ziua Victoriei va fi menținută la Moscova, în pofida acestui incident, potrivit agenției TASS.