Kremlinul a exclus joi orice înăsprire a legislației ruse privind violența domestică, în pofida condamnării Rusiei de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) și a apelului acesteia la o reformă de amploare.

”Considerăm că legislația în vigoare creează toate instrumentele necesare pentru a lupta împotriva acestui flagel, forțele de ordine depun eforturile necesare", a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Marți, CEDO a afirmat că Moscova trebuie să-și modifice "foarte urgent" cadrul juridic, care nu conține "nicio definiție" a "violențelor domestice", într-o decizie în favoarea a patru femei victime ale violenței foștilor parteneri.

În 2017, Rusia a relaxat prevederile legale privind actele de violență care se desfășoară în familie, cu excepția cazurilor cele mai grave.

Această decizie a fost inițiativă de curentele conservatoare, foarte influente în cercurile puterii, îndeosebi puternica Biserică ortodoxă rusă. Potrivit acesteia din urmă, intervenția justiției în familii duce la distrugerea acestora, fiind "incompatibilă cu valorile spirituale și morale tradiționale ale Rusiei".