Democrata Kamala Harris e prima femeie care va deveni vicepreședintă a Statelor Unite.

”Poate că sunt prima femeie aleasă vicepreședinte, dar nu voi fi și ultima. Fiecare fetiță care se uită acum la noi vede că America este țara posibilităților”, a declarat Kamala Harris, într-un discurs susținut la Wilmington, Delaware. 

Kamala Harris a amintit de originile ei, aducându-i un omagiu mamei sale și generațiilor de femei care ”i-au deschis calea”.

Harris e născută în Oakland, California, din părinți imigranți. Tatăl său, de origine jamaican, a emigrat în SUA pentru a studia economie, iar mama sa, cercetătoare în domeniul cancerului de sân, a emigrat din India, potrivit biografiei de pe pagina sa de campanie.

Kamala Harris și-a făcut apariția pe scenă într-un costum alb, un omagiu adus mișcării sufragetelor. Lupta acestora a dus, în urmă cu 100 de ani, la obținerea dreptului constituțional de a vota pentru femeile din Statelor Unite: "În această seară mă gândesc la lupta lor, la hotărârea lor și la puterea viziunii lor”.

"Într-un moment în care chiar democrația noastră era în cumpănă, cu sufletul Americii în joc sub privirea întregii lumi, ați marcat o nouă zi pentru America ... Ați transmis un mesaj clar. Ați ales speranța și unitatea, decența, știință și, da, adevărul", s-a adresat Harris numeroșilor susținători adunați la Wilmington. 

Joe Biden: E timpul să vindecăm America

Mai mult pe EurActiv »