Leonid Volkov, un opozant rus aflat în exil și apropiat de Aleksei Navalnîi, a fost spitalizat după ce a fost victima unui atac marți, în fața locuinței sale din Vilnius, a declarat poliția locală pentru AFP. Volkov a precizat că nu va renunța.

Ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis a condamnat un atac "șocant" și a asigurat, într-un mesaj pe X, că autorii acestuia vor trebui să "răspundă pentru crimele lor", relatează Agerpres.

În vârstă de 43 de ani, Leonid Volkov este una din principalele figuri ale opoziției ruse și a fost unul dintre apropiații lui Navalnîi, care a murit în arest în Rusia pe 16 februarie.

"Leonid Volkov tocmai a fost atacat în fața casei sale. Cineva a spart geamul unei mașini și l-a stropit cu gaz lacrimogen în ochi după care a început să îl lovească pe Leonid cu un ciocan", a informat Kira Iarmîș, fosta purtătoare de cuvânt al lui Navalnîi.

"Nu ne vom da bătuți", a declarat miercuri opozantul rus Leonid Volkov, la câteva ore după ce a fost atacat în apropierea locuinței sale din Vilnius, unde locuiește în exil.

"Vom munci și nu ne vom da bătuți", a declarat pe Telegram Leonid Volkov, considerând că atacul pe care l-a suferit a fost unul "tipic" pentru modul în care acționează oamenii președintelui Vladimir Putin.