Alexandr Lukașenko a avut sâmbătă o discuție telefonică cu omologul rus Vladimir Putin. Președintele Belarusului spune că în contextul protestelor din țara sa și Rusia este amenințată.

''Trebuie să-l contactez pe Putin, președintele Rusiei, ca să pot vorbi cu el acum. Pentru că nu mai este doar o amenințare la adresa Belarusului'', a spus Lukașenko la o întâlnire cu responsabilii săi guvernamentali, referindu-se la protestele care s-au declanșat după alegerile prezidențiale de duminică, relatează agenția Belta, citată de Agerpres. 

''Doresc să spun că apărarea Belarusului astăzi nu înseamnă mai puțin decât apărarea întregului nostru spațiu, Uniunea (Rusia-Belarus). Dacă belarușii nu rezistă, valul va ajunge până acolo'', a indicat Lukașenko. El a acuzat anterior ingerințe externe prin care țări precum Polonia, Republica Cehă sau Ucraina ar fi instigat protestele și a susținut că Belarusul este victima unei ''agresiuni''.

Aleksandr Lukașenko a declarat, după convorbirea telefonică avută cu Vladimir Putin, că acesta i-a promis că-i va oferi sprijin pentru asigurarea securității în țară, dacă va fi nevoie, transmite Reuters.

Mai multe mii de manifestanți s-au adunat din nou sâmbătă la Minsk, pentru a protesta față de realegerea președintelui Aleksandr Lukașenko.