De la începutul războiului în Ucraina, ironiile și atacurile față de Occident sunt cu duiumul la televiziunea publică rusă, scrie La Libre Belgique.

Ultima secvență remarcată și surprinsă de jurnalista specializată în analiza media ruse Julia Davis îl privește de astă dată pe Emmanuel Macron.

În platoul canalului public Rossia 1 doi moderatori și-au bătut joc în acest weekend de președintele francez și de multiplele lui apeluri telefonice date lui Vladimir Putin în legătură cu războiul din Ucraina.

"Am citit de curând că președintele Republicii franceze, Emmanuel Macron, număra câte ore petrecea vorbind cu Vladimir Putin la telefon", începe Henry Sardaryan, analist politic, după care ironizează: "Înaintea fiecărui apel publică fotografii în care suferă așa de mult că mă îngrijorez pentru el". "În fiecare fotografie își ia capul în mâini, inima, sau ia sedative. Nu știu ce nu e în ordine cu el. Fiecare telefon e un test dificil pentru el. Dă tot ce are", continuă rusul, înainte de a fi întrerupt de confratele lui, Vladimir Soloviov.

"Macron a sunat de multe ori. Din fericire, Putin nu a răspuns de fiecare dată. Atunci, a luat medicamente, sperând că va răspunde", își bate joc acesta, provocând râsetele celorlalte persoane prezente în platou.

Vladimir Soloviov mai adaugă o tușă afirmând că rușii au găsit un cuvânt pentru a descrie faptul că "suni de multe ori fără niciun motiv" după părerea lor: "macronită".

Dezbaterea de pe Rossia 1 începuse cu o critică mai generală a Occidentului din partea lui Henry Sardaryan, care afirma că "nu există lideri adevărați în Europa" și că sunt "mediocri" prin comparație cu Vladimir Putin.

"Acum 40 de ani, dacă prim-miniștrii europeni ar fi văzut cine conduce țările lor actualmente, ar fi murit prematur, victime cu toții ale unui atac de cord", delarase analistul politic la începutul emisiunii.

Sursa: RADOR