Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Bonn, a fost notificat de către un român care lucrează la o fermă din localitatea Jülich, landul Renania de Nord-Westfalia, Germania, despre mai multe cazuri de COVID-19.

În acest context, oficiul consular a efectuat, în regim de urgență, demersuri pe lângă angajator pentru a obține informații suplimentare.

Potrivit datelor comunicate de către angajator, MAE precizează că, într-o primă etapă a procesului de testare a angajaților, 16 cetățeni români de la ferma în cauză au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19. Toate persoanele infectate sunt asimptomatice și monitorizate de către un medic, situația de la fermă fiind în atenția autorităților sanitare locale. De asemenea, acestora li se asigură alimente și produse de strictă necesitate de către angajatorul german.

Reprezentanții fermei au precizat că întreg personalul va fi testat, în mod etapizat, iar activitatea va continua, în condiții de carantină, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară dispuse în contextul pandemiei.

Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la ferma respectivă.