Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că o româncă a fost rănită ușor în atentatele comise vineri seara la Paris. UPDATE 14/11 19:06 MAE informează că încă un cetățean român a fost rănit și este internat în spital.

UPDATE 19:06 Ministerul Afacerilor Externe precizează că acesta a suferit răni ușoare.

”În urma demersurilor Ambasadei României de la Paris, persoana în cauză a fost identificată printre pacienții unui spital de lângă Paris. Misiunea diplomatică este în legătura că familia cetățeanului român”, se arată într-un comunicat.

UPDATE 14/11 13:15 Femeia a fost externată sâmbătă dimineața, a spus premierul interimar, la Ambasada Franței, unde a semnat în cartea de condoleanțe.

”Persoana în cauza a primit îngrijiri la un spital din Paris și, în cursul dimineții, a fost externată”, a anunțat și MAE.

”În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franței la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgență, demersurile legale pe lângă autoritățile franceze competente pentru a obține informații suplimentare și pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află și cetățeni români”, se arată într-un comunicat MAE.

Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autoritățile locale în acest caz, mai precizează Ministerul de Externe.

Mai multe explozii și atentate teroriste au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris, bilanțul provizoriu fiind de zeci de morți și peste 100 de răniți.

A fost activată Celula de criză

MAE anunță că, în urma atacurilor din capitala Franței, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a activat, în cursul nopții, celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe.

”Ambasada României la Paris continuă activ demersurile legale pe lângă autoritățile franceze competente pentru a obține informații suplimentare și pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află și cetățeni români”, se arată într-un comunicat.

Ambasada a contactat serviciul central de asistență medicală din Franța și spitalele pariziene care au primit răniți, pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află și cetățeni români.

De asemenea, misiunea ”menține legătura cu Celula de Criză a MAE francez și Celula interministerială de Criză de la Ministerul de Interne francez, fiind în așteptarea unei liste centralizate a persoanelor decedate sau rănite în atacuri. Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este pregătită să acorde asistență consulară”, mai precizează MAE.