Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că România sprijină "lupta neobosită" a belarușilor pentru democrație și libertate și condamnă "procesul-spectacol" din Belarus împotriva Svetlanei Tihanovskaia.

"Condamn cu fermitate procesul-spectacol care începe astăzi în Belarus împotriva Svetlanei Tihanovskaia și a altor lideri ai opoziției din Belarus care se opun represiunii regimului de la Minsk. România continuă să fie solidară cu oamenii din Belarus și sprijină lupta lor neobosită pentru democrație și libertate", a scris Aurescu, marți, pe Twitter, citat de Agerpres.

Procesul în contumacie împotriva opozantei în exil Svetlana Tihanovskaia a început, marți, la Minsk.

Tihanovskaia (40 de ani) este vizată de zece capete de acuzare, printre care înaltă trădare și ''conspirație pentru a prelua puterea în manieră neconstituțională''.

Într-un interviu acordat luni AFP la Davos (Elveția), opozanta belarusă a calificat acest proces drept ''farsă și răzbunare'' din partea președintelui Aleksandr Lukașenko.

Ea a spus că manevrele militare ruso-belaruse sunt o ''cacealma'' ce vizează deturnarea forțelor armatei ucrainene de pe linia frontului din estul Ucrainei.