Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, sâmbătă, un mesaj pe Twitter în care subliniază necesitatea detensionării situației din Orientul Mijlociu.

"România este profund îngrijorată cu privire la evoluțiile din Orientul Mijlociu după atacurile asupra Ambasadei Statelor Unite în Irak - pe care România le-a condamnat ferm - măsurile de protecție luate de SUA. Detensionarea este esențială pentru a se preîntâmpina pe viitor o deteriorare a situației de securitate", a fost mesajul de Twitter, potrivit Agerpres.

De asemenea, președintele american, Donald Trump, a avertizat sâmbătă Teheranul că Statele Unite au identificat 52 de situri în Iran și le vor lovi "foarte rapid și foarte dur" dacă Republica Islamică atacă personal sau obiective americane, notează AFP, potrivit sursei citate. 

Unele din aceste situri iraniene "sunt de nivel foarte înalt și foarte importante pentru Iran și pentru cultura iraniană", a precizat Donald Trump într-un mesaj pe Twitter. "Statele Unite nu mai doresc amenințări!", a atras el atenția.

Donald Trump a subliniat că numărul 52 corespunde cu cel al americanilor ținuți ostatici timp de peste un an cu începere de la sfârșitul lui 1979 în ambasada Statelor Unite la Teheran.

Anunțul făcut de președintele Statelor Unite intervine ca răspuns la amenințările cu răzbunarea formulate de liderii de la Teheran după lovitura americană care l-a ucis la Bagdad pe generalul iranian Qassem Soleimani, șeful Forțelor Quds, însărcinate cu operațiuni în exteriorul Iranului.