MAE a lansat luni Programul anual de burse oferite de România, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetățenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2022-2023.

În contextul pandemiei de  COVID-19, există o procedură nouă de accesare a Programului anual de burse. Ministerul afacerilor externe a digitalizat depunerea candidaturilor cetățenilor străini interesați de aceste burse și a dezvoltat, cu sprijinul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului educației, o platformă online pentru încărcarea documentelor necesare, în limbile engleză și franceză.

„Guvernul României, prin intermediul Ministerului afacerilor externe, acționează continuu pentru consolidarea instrumentului de acordare de burse pentru studenții străini din afara spațiului Uniunii Europene, care are ca scop atât dezvoltarea și aprofundarea pe termen lung a relațiilor bilaterale cu statele de proveniență a studenților, cât și promovarea mai eficientă a instituțiilor de învățământ superior românești la nivel mondial”, precizează MAE.

„Prin noul Program de burse, MAE reiterează sprijinul său constant pentru o educație în spiritul înțelegerii interculturale, al cunoașterii și respectării drepturilor fundamentale ale omului, ca modalitate de combatere a intoleranței, a radicalizării în rândul tinerilor, a tensiunilor dintre comunități și a discursului instigator la ură, din nou în creștere la nivel global”, se mai arată în comunicat.

Candidații interesați de Programul de burse pentru anul universitar 2022-2023 pot accesa platforma online pentru depunerea dosarelor de candidatură fie direct la adresa https://scholarships.studyinromania.gov.ro/, fie prin accesarea site-ului Study in Romania (www.studyinromania.gov.ro) sau a site-ului MAE, secțiunea Burse oferite cetățenilor străini de statul român prin MAE (https://www.mae.ro/node/10250).

Aplicațiile individuale ale candidaților pot fi încărcate pe platforma online în perioada 20 decembrie 2021 - 15 martie 2022, rezultatele selecției urmând a fi anunțate pe 15 iulie 2022.