Ministerul afacerilor externe informează că autoritățile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București.

Persoana a fost informată cu privire la decizia luată prin dispoziția ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, anunță MAE printr-un comunicat de presă.

Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961.

Reprezentantul Ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni.

Și pe 19 august, MAE a decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București.

MAE rus a anunțat astăzi declararea ca persona non grata a unui diplomat român, iar Ministerul de externe de la București a precizat că este ”o măsură la reciprocitate față de declararea ca persona non grata pe teritoriul României, anunțată de MAE român în august 2022, a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București”. 

În luna aprilie, alți 10 reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în România au fost expulzați.