Doi atacatori au deturnat o cursă aeriană libiană internă cu 118 pasageri la bord către Malta și amenință că aruncă avionul în aer, informează presa malteză, citată de Reuters.

UPDATE:

Toate persoanele de la bordul aeronavei au fost eliberate în siguranță după patru ore de negocieri tensionate în Malta.

Premierul Joseph Muscat a declarat vineri seară că cei doi pirați ai aerului care au deturnat o aeronavă libiană a companiei Afriqiyah Airways au utilizat replici ale unor arme pentru a-i forța pe piloți să îndrepte cursa spre Malta. Descoperirea a fost făcută după o primă analiză efectuată de către experții criminaliști maltezi, transmite Reuters.

+++

O parte dintre cei 118 pasageri ai aeronavei deturnate și redirecționate către Malta de către pirați ai aerului, care efectua o cursă internă în Libia au fost eliberați. Atacatorii ar fi anunțat că au o grenadă și că vor arunca avionul în aer.

După negocieri cu autoritățile, pirații au eliberat pasagerii aeronavei deturnate, dar îi mai țin ostatici pe membrii echipajului, potrivit Times of Malta.

Pirații ar fi susținători ai fostului dictator Muammar Gaddafi și ar cere eliberarea din închisoare a fiului lui Gaddafi, însă cerințelelor nu sunt clare, deocamdată.

+++

Premierul maltez, Joseph Muscat, a postat pe Twitter că a fost informat de posibila deturnare.

Conform publicației Malta Independent, avionul ar fi plecat din Libia în cursul dimineții, și-a schimbat cursul brusc și a aterizat în Malta. Mai multe măsuri de securitate și urgență au fost luate pe aeroportul internațional maltez, scrie Agerpres.

Autoritățile libiene confirmă deturnarea cursei interne.