Alternativa pentru Germania, formațiune de extremă dreapta, a adoptat un manifest anti-islamului ultrareligios, care nu respectă legile Germaniei. Partidul a urcat pe locul al treilea în sondaje.

Extrema-dreaptă populistă Alternativa pentru Germania (AfD) a adoptat u nou manifest prin care declară că „islamul nu aparține Germaniei”, conform agenției DPA, citată de Agerpres.

„Un islam ultrareligios, care nu respectă constituția noastră sau chiar o contrazice este incompatibil cu sistemul nostru juridic și cultura", se afirmă în manifestul adoptat sâmbătă în fața a aproximativ 2.000 de simpatizanți adunați la Stuttgart.

Manifestul adoptat de partid conține o interdicție privind finanțarea construcției și folosirii moscheilor în străinătate, respingerea minaretelor și chemărilor la rugăciune ale muezinilor ca simboluri ale puterii islamice, precum și interzicerea eșarfelor pe cap pentru fete și femei în școli, notează DPA.Manifestul mai prevede și că „imigranții sunt bineveniți dacă sunt calificați pentru piața forței de muncă și dispuși să se integreze în societate”.

Mai multe rezoluții controversate rămân în text, inclusiv un apel pentru a facilita deportarea străinilor cu antecedente penale.AfD a adăugat de asemenea un pasaj la proiectul său de manifest cerând interzicerea sacrificării animalelor conform legilor dietetice musulmane și evreiești.

Formațiunea AfD, înființată în februarie 2013, este cunoscută pentru poziția antiimigrație și a atras un sprijin puternic din partea celor care au criticat politica porților deschise a cancelarului german Angela Merkel pentru migranții ce fug din Siria.

Un sondaj publicat duminică în ziarul Bild constată că AfD a urcat pe locul al treilea între partidele politice germane, cu 13% pentru AfD.