Marea Britanie avertizează că Rusia ar fi capabilă de un atac asupra sateliților de comunicații și a sistemelor GPS care ar putea semăna haos în Occident, citează La Razon.

Amiralul Marinei britanice, Sir Tony Radakin, a avertizat că președintele rus Vladimir Putin ar putea lansa un atac țintit asupra sateliților de comunicații și a sistemelor GPS care ar putea semăna haos în Occident, după cum relatează ziarul britanic "The Mirror", citat de La Razon.

Radakin a evidențiat întreaga gamă de opțiuni pe care Putin le-ar putea folosi împotriva Occidentului, de la submarine de sabotaj și rachete nucleare până la războiul informațional. Dacă scenariul se va confirma, președintele rus ar face un pas mai departe în încercarea sa de a-și destabiliza inamicii.

"Are capacități în spațiu. Am văzut un exemplu în acest sens la sfârșitul anului trecut, când Rusia a explodat un obiect în spațiu care a creat resturi imense", a explicat oficialul militar.

"Rusia are capabilități nucleare și submarine", a adăugat Radakin. "Moscova are capacitatea de a perturba în alte domenii în afară de ceea ce face în Ucraina, ce face în energie și ce face în aceste bătălii diplomatice și informaționale", a menționat el.

Anul trecut, Moscova a testat o rachetă care a zburat cu un satelit la aproape 500 de kilometri deasupra pământului.

Un atac asupra sistemelor GPS ar putea perturba sistemele de navigație prin satelit, provocând probleme atât pentru civili, cât și pentru forțele de securitate.

Sursa: RADOR