Franța trebuie să se reînarmeze pentru a-și proteja cetățenii și să distrugă fundamentalismul islamist. Moscheile radicale trebuie închise, iar străinii care predică ura pe teritoriul francez să fie expulzați, spune Marine Le Pen.

”Franța și francezii nu mai sunt în siguranță, e datoria mea să spun asta. Se impun măsuri de urgență. Franța trebuie să stabilească cine sunt aliații săi și cine-i sunt dușmanii”, a declarat, sâmbătă, liderul Frontului Național. 

Le Pen a salutat instituirea stării de urgență și reintroducerea controalelor la frontieră dar a cerut măsuri pentru distrugerea fundamentalismului islamist.

”Franța a devenit vulnerabilă, trebuie să se reînarmeze (...) Statul trebuie să fie din nou capabil de a asigura misiunea sa esențială: protejarea cetățenilor (...) Fundamentalismul islamist trebuie distrus. Franța trebuie să interzică organizațiile islamiste, să închidă moscheile radicale și să expulzeze străinii care predică ura pe teritoriul francez, precum și imigranții ilegali”, a afirmat Marine Le Pen.

”În ceea ce-i privește pe cei cu dublă cetățenie care participă la acțiuni islamiste, trebuie să li se retragă cetățenia (franceză) și să li se interzică accesul” în Franța, a mai spus eurodeputatul de extremă dreapta.