Președintele Biden ar putea să-l desemneze pe Mark Gitenstein pentru postul de ambasador la Uniunea Europeană și pe Julie Smith la NATO, potrivit unor surse citate de Axios și New York Times.

De profesie avocat, Mark Gitenstein a fost numit ambasador în România în primul mandat al lui Barack Obama. În prezent este consilier la firma internațională de avocatură Mayer Brown. A făcut parte și din consiliul de administrație al Biden Foundation, dizolvată la finalul anului trecut.

Julie Smith a fost unul dintre consilierii pe probleme de securitate națională în perioada în care Joe Biden era vicepreședinte, iar acum este la Departamentul de Stat.

Oficialii citați de Axios au precizat că nu a fost luată o decizie finală.

De asemenea, Cindy McCain, văduva senatorului republican John McCain, ar putea fi numită ambasador pe lângă Programul Alimentar Mondial al ONU,  Thomas R.Nides, vicepreședinte la Morgan Stanley și fost secretar de stat adjunct în timpul lui Barack Obama, - ambasador în Israel, iar Rahm Emanuel, fost primar în Chicago și fost șef de cabinet al lui Obama, - ambasador în Japonia.

De la învestire, președintele Joe Biden a anunțat doar 10 nominalizări pentru posturile de ambasador.