Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, speră că democrata Hillary Clinton va câștiga alegerile pentru Casa Albă, precizând că Donald Trump reprezintă o problemă pentru toată lumea.

Întrebat ce ar însemna pentru Uniunea Europeană alegerea miliardarului republican în funcția de președinte al SUA, Martin Schulz a declarat: "Trump este o problemă nu numai pentru UE, ci pentru toată lumea".

"În cazul în care la Casa Albă va fi un om care se laudă că nu se pricepe și consideră că expertiza este un nonsens elitist, se ajunge la un punct critic: într-o funcție în care are nevoie de un sentiment sporit de responsabilitate, va fi un om, în mod evident, iresponsabil", a afirmat președintele PE, într-un interviu acordat Spiegel Online.

Schulz a mai spus că este preocupat de faptul că politicieni europeni ar putea să se inspire din modelul promovat de Trump, el exprimându-și speranța că va câștiga Hillary Clinton.

Întrebat ce va face dacă republicanul câștigă și va vizita UE, Martin Schulz a precizat că Donald Trump va fi primit ca oricare alt președinte american.

Colin Powell: Donald Trump e o "rușine națională"

O reacție dură la adresa candidatului republican a avut și fostul secretar de stat american, Colin Powell, al cărui cont de e-mail a fost spart de hackeri. 

Donald Trump este "o rușine națională" și "un paria internațional", îi scria Powell pe 17 iunie unei foste colaboratoare, relatează CNN.

Peggy Cifrino, o consilieră a fostului șef al diplomației, a confirmat pentru postul de televiziune autenticitatea e-mailurilor, dar nu a dorit să ofere alte detalii.

Powell a criticat și modul în care Trump este promovat în mass-media.

"Voi îi faceți jocul, sunteți oxigenul lui", i s-a plâns Colin Powell jurnalistului Fareed Zakaria de la CNN, într-un e-mail trimis în decembrie 2015.