Premierul britanic Theresa May a susținut un discurs pentru angajații companiei Goldman Sachs, în luna mai, în care și-a prezentat îngrijorările cu privire la părăsirea Uniunii Europene de către Marea Britanie, scrie The Guardian.

De asemenea, Theresa May a avertizat că multe companii ar putea părăsi țara în cazul unui vot favorabil Brexitului.

Înregistrarea audio a fost obținută și publicată de către jurnaliștii de la "The Guardian".

În contrar cu opiniile actuale, actualul premier britanic le-a spus angajaților Goldman Sachs că "cetățenii britanici nu ar trebui să voteze pentru a recrea trecutul, ci pentru ce este bun pentru viitor".

"Cred că argumentele economice sunt clare: a face parte dintr-un bloc economic cu o populație de 500 de milioane de oameni este important pentru noi. Cred că una dintre probleme că este mulți oameni investesc aici în Regatul Unit, deoarece Regatul Unit se află în Europa (Uniunea Europeană - n.r)", afirmă Theresa May în înregistrarea publicată de jurnaliștii britanici.

"Și cred că dacă nu am mai face parte din Europa, vor fi firme și companii care se vor întreba dacă trebuie să se mute pe continent în detrimentul Marii Britanii. Așadar, cred că există beneficii certe pentru noi din punct de vedere economic", susținea actualul premier britanic.

Theresa May a susținut discursul pe 26 mai, cu mai puțin de o lună înaintea referendumului prin care s-a decis ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. La acea dată, actualul premier ocupa funcția de Secretar de Interne.

Potrivit înregistrării, May a arătat că are numeroase preocupări cu privire la părăsirea blocului comunitar de către Mare Britanie și că este convinsă că securitatea țării este mai bună dacă va rămâne în Uniunea Europeană, printre altele, datorită mandatului de arestare european și a schimbului de informații între poliție și serviciile secrete europene.

"Cu siguranță sunt lucruri pe care le putem face în calitate de membri ai Uniunii Europene, care, cred eu, ne menține mai în siguranță", a spus May.

Poziția de atunci a premierul britanic față de Brexit este vizibil diferită față de cea asumată în prezent.

În timpul campaniei electorale pentru referendumul din iunie s-a pronunțat pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană în timpul campaniei electorale, chiar dacă a păstrat o prezență discretă în acest sens în lunile premergătoare votului din 26 iunie. Din aceste motive, a fost criticată de colegii de partid.

După preluarea postului de prim-ministru, Theresa May a respins orice posibilitate de a ignora votul britanicilor și de păstra Marea Britanie în Uniunea Europeană.

Goldman Sachs a confirmat că May a ținut un discurs pentru angajații filialei din Londra, care nu a fost însă plătit, ci doar parte a unei campanii numită „Talk@GS”, în care persoane care au înregistrat succese în diferite domenii vorbesc și răspund întrebărilor puse de angajații instituției.