Premierul britanic, Theresa May, a fost joi la Bruxelles, dar fiecare parte a rămas pe poziţie, singurul lucru asupra căruia au căzut de acord fiind acela că trebuie să mai discute, relatează BBC Online.

Theresa May le-a promis liderilor UE că poate obține votul Parlamentului britanic privind Acordul pentru Brexit, dacă îi oferă modificări cu forță juridică obligatorie. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a respins, din nou, modificările dorite de premierul britanic.

Juncker a reiterat faptul că europenii sunt dispuşi să renegocieze declaraţia politică, nu şi Acordul privind Brexit.

Singurul lucru asupra căruia au căzut de acord a fost continuarea discuţiilor, în vederea deblocării situaţiei.

După întrevederile cu liderii europeni, Theresa May a declarat presei că a discutat cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, despre comentariile sale privind "locul special în iad" pentru cei care au susţinut Brexit fără să aibă vreun plan, notează BBC Online.

Ea a declara că limbajul lui Tusk "nu e de ajutor" și "a provocat îngrijorare mare în Regatul Unit".

Theresa May i-a spus lui Donald Tusk că ar trebui "să se concentreze" asupra colaborării cu Marea Britanie pentru a obține o înțelegere privind Brexit.

La rândul său, Tusk a scris pe Twitter că nu a existat niciun progres în urma discuţiilor de joi  cu premierul britanic.

Juncker şi May vor mai avea o întâlnire luna această, în timp ce negociatorii şefi pentru Brexit, Michel Barnier şi Stephen Barclay, vor avea o nouă discuţie luni.