Premierul britanic, Theresa May, a fost joi la Bruxelles, dar fiecare parte a rămas pe poziție, singurul lucru asupra căruia au căzut de acord fiind acela că trebuie să mai discute, relatează BBC Online.

Theresa May le-a promis liderilor UE că poate obține votul Parlamentului britanic privind Acordul pentru Brexit, dacă îi oferă modificări cu forță juridică obligatorie. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a respins, din nou, modificările dorite de premierul britanic.

Juncker a reiterat faptul că europenii sunt dispuși să renegocieze declarația politică, nu și Acordul privind Brexit.

Singurul lucru asupra căruia au căzut de acord a fost continuarea discuțiilor, în vederea deblocării situației.

După întrevederile cu liderii europeni, Theresa May a declarat presei că a discutat cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, despre comentariile sale privind "locul special în iad" pentru cei care au susținut Brexit fără să aibă vreun plan, notează BBC Online.

Ea a declara că limbajul lui Tusk "nu e de ajutor" și "a provocat îngrijorare mare în Regatul Unit".

Theresa May i-a spus lui Donald Tusk că ar trebui "să se concentreze" asupra colaborării cu Marea Britanie pentru a obține o înțelegere privind Brexit.

La rândul său, Tusk a scris pe Twitter că nu a existat niciun progres în urma discuțiilor de joi  cu premierul britanic.

Juncker și May vor mai avea o întâlnire luna această, în timp ce negociatorii șefi pentru Brexit, Michel Barnier și Stephen Barclay, vor avea o nouă discuție luni.