Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al țării, Dimitri Medvedev, l-a numit pe președintele SUA, Joe Biden, "bunic disperat", după ce și-a anunțat oficial intenția de a candida pentru un al doilea mandat.

Medvedev îl numește pe Biden "bunic disperat" după ce acesta a anunțat că va candida pentru realegerea sa

 20 MINUTOS (Spania), 25 aprilie 2023 - Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al țării, Dimitri Medvedev, l-a numit pe președintele Statelor Unite, Joe Biden, "bunic disperat", după ce acesta și-a anunțat oficial intenția de a aspira la un al doilea mandat în Casa Blanca, pe care l-ar începe la vârsta de 82 de ani.

"Dacă aș fi armata SUA, mi-aș crea imediat o valiză cu coduri nucleare false pentru a evita consecințele ireparabile în cazul în care voi câștiga", a indicat el pe profilul său oficial Telegram, cu o fotografie retușată a lui Biden, scrie 20 Minutos.

Biden a anunțat marți că va candida din nou la alegerile din 2024, după săptămâni de speculații în care el însuși a avanat ideea că intenționează să candideze pentru un al doilea mandat.

În afișul care însoțește anunțul, alături de Biden apare actualul vicepreședinte, Kamala Harris, care a confirmat, de asemenea, că aspiră să fiedin nou "numărul doi" al candidaturii Partidului Democrat în noiembrie 2024.

Cei care se opun acestei a doua etape la Casa Albă citează în 48% din cazuri - într-un sondaj NBC - vârsta ca un aspect-cheie de luat în considerare. Dacă se va impune din nou la alegerile din 2024, cel care este deja cel mai în vârstă președinte din Statele Unite și-ar încheia ultimul mandat la 86 de ani.

Sursa: RADOR