Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a anunțat vineri că a terminat analiza privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim și a trimis-o spre premierul Dăncilă, urmând ca aceasta să fie trimisă spre președinte și spre liderii Parlamentului.

"(Analiza - n.r.) fost transmisă la nivelul primului-ministru și urmează după aceea, dacă sunt observații, să vedem, să fie distribuită de către Guvern la Președinție și la președinții celor două Camere. Noi am încheiat, Ministerul a încheiat (analiza - n.r.)", a declarat Teodor Meleșcanu.

Întrebat dacă din analiza Ministerului de Externe reiese că este oportună mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, ministrul a spus: "Din analizele noastre, am pus și elemente care sunt de interes și lucruri care pot să aibă un efect negativ. Nu luăm noi o decizie. Scopul acestei analize a fost de a prezenta decidenților politici toate argumentele și pro, și contra, astfel încât fiecare să aibă cunoștință de ele și să avem o poziție coerentă, coordonată".