Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, precizează că nu s-a luat încă o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României din Tel Aviv în Ierusalim.

UPDATE

Ulterior, mesajul de pe Facebook a fost șters.

+++

Într-un mesaj postat pe Facebook, aceasta mai spune că Ministerul Afacerilor Externe lucrează la o analiză care va conține argumente pro și contra pe această temă și o va prezenta decidenților politici (Parlament, Președinte si Guvern).

+++

Pe 22 ianuarie, ministrul de Externe anunța o evaluare a ceea ce implică o asemenea decizie.

"Singurul lucru care s-a făcut în România după decizia președintelui Trump de a muta ambasada americană de la Tel Aviv la Ierusalim a fost evaluarea a ceea ce implică o asemenea mișcare la nivelul României, care s-a bazat pe chestiuni ce țin de avantaje și dezavantaje, dar mai ales pe o analiză foarte serioase a bazei juridice. Ori rezoluțiile Consiliului de Securitate, ale Adunării Generale ONU, prevederile unor acorduri internaționale sunt extrem de clare în această privință, în consecință nu există niciun fel de decizie privind mutarea ambasadei", a declarat Teodor Meleșcanu.

În august anul trecut, Meleșcanu susținea că analiza e gata și mai e nevoie doar de semnătura unui secretar de stat din MAE.