Referindu-se la politica migraționistă, Angela Merkel a promis, la congresul CDU de la Essen, că o situație precum cea din vara anului trecut nu trebuie să se mai repete.

Cancelarul Angela Merkel a dat asigurări că episodul valului de refugiați din vara anului 2015, nu se va mai întâmpla.

"O situație precum cea din vara anului 2015 nu poate și nu trebuie să se mai repete", a declarat Merkel, la congresul Uniunii Creștin-Democrate (CDU), în care-și lansează campania în vederea alegerilor parlamentare de anul viitor. 

"Acesta a fost și este în mod clar obiectivul nostru politic și al meu", a afirmat Merkel.

Liderul CDU a vorbit despre o anumită urgență umanitară în 2015, subliniind că refugiații au găsit în Germania protecție față de război și persecuții. Cancelarul a afirmat însă că unii dintre cei veniți anul trecut și care au solicitat azil trebuie să părăsească Germania. "Nu toți cei care au venit pot și vor rămâne", a spus Merkel.

În materie de politică externă, Angela Merkel a criticat sprijinul Rusiei pentru regimul de la Damasc și atacurile asupra orașului Alep.

Totodată, ea a precizat că este "o rușine" faptul că până acum nu s-a reușit crearea unor coridoare umanitare.

În acest context, ea a criticat amplele demonstrații împotriva TTIP, în timp ce față de bombardamentele masive din Alep nu a protestat nimeni.

"Ceva nu este în regulă”, a punctat Merkel, subliniind necesitatea unei lupte comune împotriva terorismului islamist.

În ceea ce privește dorința Marii Britanii de a avea parte în continuare de unele avantaje pe care le au statele membre UE, precum piața comună, fără a-și asuma anumite obligații, cancelarul german a respins aceste pretenții.