Procurorul special Robert Mueller l-a pus vineri sub acuzare pe Michael Flynn, fost consilier al preşedintelui american Donald Trump pe probleme de securitate naţională, fiindcă ar fi minţit „intenţionat” în legătură cu discuţiile cu ambasadorul rus.

Mueller, care conduce ancheta cu privire la ingerinţele Rusiei în alegerile prezienţiale americane din 2016, susţine că fostul consilier prezidenţial ar fi depus „în mod intenţionat” mărturii mincinoase, transmite Mediafax.

Michael Flynn i-ar fi minţit pe ofiţerii FBI în legătură cu întâlnirile pe care le-a avut cu amasadorul Rusiei la Washington. Acesta urmează să fie audiat pe parcursul zilei de vineri.

Niciun oficial al Casei Albe nu a dorit să facă vreun comentariu.

Flynn este unul dintre personajele cheie în ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller, care încearcă să determine dacă au existat legături între echipa de campania a lui Donald Trump şi Kremlin.

La doar câteva săptămâni după ce a fost numit în funcţia de consilier al preşedintelui SUA pe probleme de Securitate Naţională, Flynn a fost nevoit să demisioneze, fiind acuzat că a minţit în legătură cu discuţiile sale cu ambasadorul Rusiei la Washington.

Potrivit presei americane citate de Agerpres, Michael Flynn, care trebuie să se prezinte în fața unui judecător vineri, este pe punctul de a se declara vinovat.

În momentul producerii faptelor ce i se reproșează, fostul general era consilier al candidatului Donald Trump și nu membru al administrației americane. El a devenit, mai târziu și doar pentru câteva săptămâni, consilier pentru securitatea națională al președintelui republican.

Echipa lui Robert Mueller i-a inculpat la sfârșitul lunii octombrie pe alți doi membri ai campaniei lui Donald Trump: Paul Manafort și Richard Gates. Cel de-al treilea, George Papadopoulos, a pledat vinovat pentru că a mințit investigatorii FBI și a acceptat să colaboreze cu anchetatorii.