Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.

Aflat în vizită în Italia, unde s-a întâlnit cu omologul italian Sergio Mattarella și cu Papa Francisc, președintele argentinian, Javier Milei, s-a lăsat "dus de val" în emisiunea "Quarta Repubblica", realizată de Nicola Porro la Retequattro și, "desfăcându-se la sacou", a vorbit liber și anticonformist.

"Filozofic vorbind, sunt anarho-capitalist și de aceea simt un profund dispreț față de stat. Eu cred că statul e inamicul, cred că statul e o asociație criminală", a spus el.

"Statul este o asociație criminală, în care un grup de politicieni se pun de acord și decid să folosească monopolul pentru a fura resursele sectorului privat", spune președintele Argentinei în interviu, precizând că "metoda statului este să fure".

"De fiecare dată când te duci să cumperi ceva într-un loc, statul te fură prin taxe; prin urmare, statul te fură în fiecare zi", continuă președintele "cu drujba", numit cu afecțiune și "El loco".

"Statul are puterea de a aresta oamenii", în timp ce "politicienii nu văd consecințe, nu își văd puterile în joc. Dar mi-am dat seama că singura modalitate de a intra în sistem este «dinamitarea» sistemului", a continuat Milei.

"Politicienii sunt un rău pentru populație. Sunt cel mai rău lucru din societate. Și noi, cu acest set de reforme, ne propunem să eliminăm furturile făcute de politică", afirmă președintele argentinian, referindu-se la vastul plan de reforme propus de Guvernul său.

"Uitați, în ultimii 40 de ani au fost aprobate toate decretele considerate urgente, adoptate de președinții care reglementau libertatea argentinienilor. Însă, noi tot avem problema restabilirii libertății oamenilor, pentru că, dacă redăm libertatea oamenilor, pierde puterea politică, nu? De fapt, atunci când politicienii merg la alegeri, ei îți cer votul pentru a dobândi puterea de a-ți transforma viața".

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA