David Davis a acuzat Uniunea Europeană că trage de timp ''pentru a obține mai mulți bani'' în negocierile pentru ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar.

''Ei trag de timp pentru a vedea dacă pot să obțină de la noi mai muți bani și, sincer, ceea ce se întâmplă este evident pentru toată lumea'', a declarat el în fața deputaților britanici, informează AFP, preluată de Agerpres.

.''Aceasta va dura, dar sunt sigur că vom ajunge să obținem un rezultat satisfăcător pentru toată lumea'', a adăugat negociatorul-șef britanic.

Soluționarea din punct de vedere financiar este unul dintre aspectele cele mai delicate ale negocierilor ieșirii Marii Britanii din UE. Bruxelles-ul a făcut din aceasta o prioritate, odată cu soarta cetățenilor europeni și consecințele Brexit-ului pentru Irlanda, înainte de orice discuție privind viitoarele relații.

David Davis a dat asigurări că s-au înregistrat progrese în problema drepturilor cetățenilor și că discuțiile privind frontiera irlandeză au avansat ''pe cât posibil'', dar a avertizat că angajamentele financiare ''nu pot sosi decât mai târziu''.

''Am atins limitele a ceea ce putem atinge'' în negocieri, a adăugat el, făcând apel la trecerea la etapa următoare: viitoarele relații între cele două părți.