"Motivația teroristă" a atacului armat de la Strasbourg "nu a fost deocamdată stabilită", a declarat miercuri dimineața Laurent Nunez, secretar de stat în cadrul Ministerului francez de Interne.

UPDATE

Poliția cere ajutorul populației pentru prinderea suspectului.

Poliția controlează autovehiculele în landurile germane Baden-Württemberg, Saarland și Rheinland-Pfalz.

Tânărul născut în Strasbourg a fost condamnat în Germania și trimis în Franța după condamnare. El a mai avut probleme cu justiția și în Luzemburg.

+++

”Nu pot afirma motivațiile teroriste ale suspectului. (...) Trebuie să fim prudenți înainte de a vorbi despre un atentat", a declarat Nunez.

Atacatorul, în continuare căutat, este "un infractor de drept comun, cunoscut pentru multe delicte, fără legătură cu terorismul, el nu a fost niciodată cunoscut pentru delicte legate de terorism", a precizat Nunez, subliniind că acesta era urmărit de serviciile de informații după detectarea unei radicalizări în practica sa religioasă, "însă el nu a dat niciodată semne că a trecut la fapte", relatează AFP, preluată de Agerpres.

Oficialul francez nu a exclus faptul că atacatorul ar fi putut părăsi teritoriul Franței.

De menționat că Strasbourg se află chiar la granița cu Germania.

Nunez a confirmat că o operațiune a fost organizată marți dimineața pentru a-l aresta pe tânărul de 29 de ani într-un dosar de drept comun. Nefiind găsit la domiciliul său în momentul percheziției, suspectul nu a putut fi arestat de jandarmi. Faptul că această operațiune ar fi putut declanșa atacul de marți seara "este o ipoteză printre altele", a spus secretarul de stat.

Miercuri, târgul de Crăciun din Strasbourg va fi închis. În schimb, sesiunea Parlamentului European va continua.

Nivelul planului Vigipirate a fost ridicat la "urgență atentat", cu introducerea de controale întărite la frontiere și controale întărite la toate târgurile de Crăciun ”pentru a evita riscul mimetismului", potrivit ministrului de Interne, Christophe Castaner.