Bruno Le Roux și-a angajat cele două fiice în calitate de asistente parlamentare în Adunarea Națională pe când acestea erau în liceu, apoi studente, relatează AFP, făcând referire la dezvăluirile dintr-o emisiune tv difuzată luni.

Citat în ancheta emisiunii Quotidien de pe canalul de televiziune TMC, ministrul socialist a recunoscut angajarea prin contract cu durată determinată (CDD) a fiicelor sale "în timpul verii, în special, în perioada vacanțelor școlare, dar niciodată permanent", atunci când era deputat de Seine-Saint-Denis, un departament din nord-estul Parisului, scrie Agerpres.

Potrivit Quotidien, cele două fiice ale ministrului au început să lucreze pentru tatăl lor în jurul vârstei de 15-16 ani și au cumulat 14 și, respectiv, 10 contracte CDD între 2009 și 2016, pentru venituri ajungând la un total de aproximativ 55.000 de euro.

Le Roux a declarat că situația nu are "nicio legătură" cu cazul Francois Fillon - fostul premier și candidat al Republicanilor la prezidențialele din 2017 suspectat de deturnare de fonduri publice, tăinuire și complicitate la abuz de bunuri sociale în investigația privind angajarea fictivă a soției și a doi copii la biroul parlamentar.

"Este vorba de o muncă de vară pe lângă un parlamentar. Și când trebuie întocmit un clasament, când trebuie îndeplinite unele sarcini parlamentare, consider că este o bună ocazie să înveți să faci asta", a declarat Le Roux în emisiune.

Conform jurnaliștilor, unele CDD efectuate de fiicele ministrului ca asistente parlamentare s-au suprapus cu stagii într-o întreprindere și cu anul universitar în vara anului 2013 pentru una, cu 20 de zile în mai 2015 pentru alta."

În urma acestor dezvăluiri, Bruno Le Roux a fost convocat marți de premierul Bernard Cazeneuve.