Ministrul de externe, Annalena Baerbock, se va deplasa vineri la București și Constanța, anunță Ambasada Germaniei în România.

Prima sa vizită în calitate de ministru al afacerilor externe în România va marca cea de-a 30-a aniversare a Tratatului de prietenie româno-german și ”va evidenția relațiile strânse și bazate pe încredere dintre cele două țări”, se arată în comunicatul Ambasadei Germaniei în României.

La București, Annalena Baerbock va co-prezida cea de-a doua conferință ministerială a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova.

Împreună cu omologul său Bogdan Aurescu și cu Chrysoula Zacharopoulou, secretar de stat pentru dezvoltare, francofonie și parteneriate internaționale al Franței, ea va face apel la țările participante să continue și să dezvolte măsurile de sprijin pentru Republica Moldova de la prima conferință ministerială din 5 aprilie de la Berlin, privind situația refugiaților din Ucraina, gestionarea frontierelor, securitatea energetică și reziliența economică.

După conferință, în cursul după-amiezii, ministrul Annalena Baerbock va avea întrevederi cu prim-ministrul Nicolae Ciucă și cu ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Aceștia vor discuta pe teme legate de politica bilaterală și europeană, se vor consulta cu privire la situația din Ucraina, precum și  intensificarea cooperării în domeniile politicii de securitate, economiei, climei și energiei.

Baerbock se va întâlni cu președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, după care se va duce la Constanța.

Împreună cu oficiali locali și reprezentanți ai companiilor DB Schenker, DB Cargo și Wiebe Holding, ea va discuta despre exporturile de cereale din Ucraina prin portul Constanța.