Thomas de Maizière nu vede în prezent nicio posibilitate de aderare rapidă a unor state precum România și Bulgaria la Spațiul Schengen, scrie Berliner Zeitung.

Ministrul german de Interne a precizat că împărtășește viziunea președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar consideră că cele două mai au "încă un drum destul de lung de parcurs" pentru a deveni membre ale Spațiului Schengen.

Declarația a fost făcută joi la Bruxelles.

Tot joi, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a salutat declarația lui Juncker, potrivit căreia România și Bulgaria trebuie să fie primite rapid în Schegen.

Anterior, un alt membru al Cabinetului de la Berlin și-a exprimat scepticismul față de declarațiile de miercuri făcute de șeful CE.

Ministrul de Finanțe, Wolfgang Schäuble, a declarat că țările care vor să adere la Zona Euro trebuie să fie în stare să gestioneze o monedă stabilă, pe care nu o vor mai putea devaloriza la nevoie.

El a mai spus că o aderare timpurie ar putea duce la probleme, cu referire la Grecia, notează Spiegel Online.

Și liderii Austriei s-au pronunțat joi împotriva dorinței președintelui Executivului european Jean-Claude Juncker de a vedea cât mai multe țări din UE alăturându-se Zonei Euro și au evocat precedentul crizei din Grecia, relatează France Presse, preluată de Agerpres.