Ministrul israelian de Externe a criticat dur decizia Spaniei de a recunoaște statul palestinian.

Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a postat un videoclip pe X cu doi dansatori care dansează în pași de flamenco, intercalate cu pașii dramatici ai atacului din 7 octombrie. Mesajul postării este: «Gracias, España». Un atac clar la decizia Spaniei de a recunoaște statul Palestina, care urmează să fie ratificată marți (cum vor face și Irlanda și Norvegia, destinatare ale unor videoclipuri similare, postate în ultimele zile), relatează Corriere della Sera.

 


 

Guvernul spaniol s-a înfuriat. Este "provocator și execrabil”, a comentat ministrul spaniol de Externe, José Manuel Albares. Nu ne vom lăsa intimidați de nimeni cu privire la decizia noastră de a recunoaște statul Palestina, și nici nu vom cădea în provocări".

Albares a criticat, de asemenea, folosirea "ofensivă" a "unuia dintre cele mai mari simboluri ale culturii spaniole, flamenco". Cât despre declarația ministrului Apărării, Margarita Robles, potrivit căreia în Gaza are loc "un genocid autentic", pentru Albares colega sa de Guvern și-a exprimat "o părere" despre o situație pe care justiția internațională o "examinează".

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA