Ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, a murit miercuri după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit lângă Kiev, transmite presa internațională.

De asemenea, prim-adjunctul său, Evgheni Enin, și secretarul de stat Iuri Lubkovici au murit și ei în accidentul aviatic, mai arată sursele citate.

Potrivit șefului Poliției, până acum este vorba de 16 persoane care au murit, printre care "mai mulți oficiali de rang înalt ai Ministerului de Interne, inclusiv ministrul de Interne".


 

Elicopterul s-a prăbușit în cursul dimineții de miercuri în apropierea unei grădinițe din orașul Brovarî din regiunea Kiev, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, a scris la rândul său că "în momentul tragediei în interiorul grădiniței se aflau copii și personal", adăugând că "toți au fost evacuați", mai arată sursa citată.

 

Elicopterul în care se afla ministrul ucrainean de interne Denis Monastîrski se îndrepta spre linia frontului, a anunțat președinția ucraineană.

Într-un mesaj postat pe contul său de Telegram, președintele Volodimir Zelenski a calificat drept o "tragedie cumplită" moartea ministrului său de interne.

El a confirmat 15 decese, dar a precizat că numărul exact al victimelor este în curs de a fi stabilit.

Anterior, oficialii locali stabiliseră un bilanț de 18 morți în urma prăbușirii elicopterului în curtea unei grădinițe la Brovarî, oraș situat în apropiere de Kiev, provocând un incendiu la fața locului.

Numărul răniților este de 29, dintre care 15 copii. În elicopter se aflau nouă persoane.

Autoritățile nu exclud momentan nicio variantă privind cauzele prăbușirii elicopterului.