În cadrul unei reuniuni ONU, trimisul Ministerului rus al Afacerilor Externe a declarat că prin acțiunile sale indirecte, guvernul american își angajează direct țara, precum și NATO, în război, notează La Libre Belgique.

Sprijinul - financiar, material și strategic - al Statelor Unite ale Americii față de Ucraina nemulțumește autoritățile ruse. Marți, guvernul rus a avertizat că transporturile masive de arme și furnizarea de informații către Ucraina de către Statele Unite ridică temeri cu privire la riscul unei confruntări directe între Rusia și NATO.

În cadrul unei reuniuni a Națiunilor Unite la New York, trimisul Ministerului rus al Afacerilor Externe, Konstantin Voronțov, a deplâns atitudinea americanilor: "Statele Unite nu doar furnizează arme Ucrainei, ci oferă și informații importante care fac lupta mai sângeroasă și mai lungă". Potrivit reprezentantului Rusiei, prin acțiunile sale indirecte, guvernul american își angajează direct țara, precum și NATO, în război.

Tot marți, guvernul Statelor Unite a pus la dispoziția forțelor armate ale Ucrainei o sumă suplimentară de 625 de milioane de dolari. Un plic bugetar descris drept "istoric", chiar și pentru observatorii americani.

Sursa: RADOR