Președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a anunțat că statul pregătește o majorare de taxe pentru cetățenii ruși plecați din țară.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, consideră că este corect ca statul să anuleze relaxările fiscale șiscutirile de taxe pentru cei care au părăsit Federația Rusă și să introducă taxe mult mai mari pentru această categorie de cetățeni ruși.

"Este corect să anulăm plata taxelor preferințială pentru cei care au părăsit Federația Rusă și să introducem o cotă de impozitare majorată pentru ei. Așa este corect", a scris Volodin duminică pe canalul de Telegram al Dumei, potrivit Interfax.

El a spus că se lucrează la modificările respective în legislație. Volodin a menționat că, până în momentul de față, cei plecați din Rusi nu numaică muncesc de la distanță în companiile rusești, ci se bucură și de toate beneficiile pe care le oferă legislația rusă. Unii cetățeni consideră că celor plecați trebuie să li se acorde beneficii, ca ei să revină în țară, ceea ce însă nu este corect, a adăugat Volodin.

"Este clar de ce au fugit. Cei care și-au dat seama că au făcut o greșeală au revenit deja în țară. Restul ar trebui să înțeleagă că marea majoritate a societății nu le susține actul - ei cred că și-au trădat țara, rudele și prietenii", a adăugat Volodin.

+++++

Dmitri Rogozin și alte două persoane rănite în atacul de la Donețk au fost transferate în spitale din Moscova

Fostul șef al Roskosmos, Dmitri Rogozin, urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale. Fostul șef al Roskosmos, Dmitri Rogozin, și alte două persoane rănite în atacul de la Donețk au fost transferate în spitale din Moscova, a declarat sâmbătă pentru agenția de presă Interfax asistentul lui Rogozin. 'Dmitri Rogozin și alți doi consilieri militari răniți în urma bombardamentelor de la Donețk au ajuns la spitalele din regiunea Moscova, a afirmat asistentul, adăugând că Rogozin va fi operat în câteva zile pentru a i se îndepărta un fragment blocat în zona coloanei vertebrale.

”Înainte de această intervenție, el intenționează să participe la funeraliile asistentului său Mihail Bridasov. Starea de sănătate a lui Dmitri Olegovici îi permite acestuia să participe la funeralii'', a adăugat asistentul lui Rogozin. Alți doi răniți în urma bombardamentelor de la Donețk continuă să fie în stare gravă, în orașul Donețk, iar a treia persoană a fost transportată la un spital din orașul Rostov-pe-Don, din Rusia, a precizat sursa. Sâmbătă, consilierul lui Rogozin a anunțat că acesta a fost rănit în zona spatelui și a făcut o comoție cerebrală.

Pe 22 decembrie, presa anunța că fostul viceprim-ministru și fostul șef al Roskosmos a fost rănit, în urma unui bombardament într-un hotel din Donețk.

Sursa: RADOR