Rusia a anunțat joi că sancționează 227 de cetățeni americani acuzați de "rusofobie", în ajunul primei zile a alegerilor prezidențiale care trebuie să-l vadă reales pe Vladimir Putin la Kremlin până în 2030, scrie La Libre Belgique.

"Intrarea în Rusia este închisă pentru 227 de americani implicați în elaborarea, implementarea și justificarea politicii rusofobe a actualei administrații americane", a justificat decizia Ministerul rus de Externe într-un comunicat de presă.

Măsura îi privește de asemenea, potrivit acestei surse, pe "cei care sunt direct implicați în acțiuni anti-ruse".

Aceste personalități "din lumea afacerilor, mass-media și mediul academic", pe lângă purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, sunt acuzate de "atacuri ostile" și "diseminarea de invenții și calomnii privind politica externă și internă a Rusiei, se arată în comunicat.

La începutul lunii martie, Rusia a declarat "indezirabile" trei ONG-uri americane folosite, potrivit acesteia, de Ambasada Statelor Unite la Moscova pentru "a recruta «agenți de influență»".

Peste 2.000 de americani au în prezent interdicție de a intra în Rusia, potrivit unei liste actualizate.

Acest nou val de sancțiuni vine în ajunul unor alegeri prezidențiale organizate de vineri până duminică, așteptate să ducă la triumful președintelui Vladimir Putin, la putere în Rusia de aproape un sfert de secol și după doi ani de conflict în Ucraina.

Kremlinul a avertizat deja împotriva oricărei "interferențe" occidentale, asigurând că autoritățile vor organiza tipul de alegeri pe care le "dorește" poporul rus.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA