Autoritățile azere au confirmat un acord de încetare a focului începând de miercuri în regiunea separatistă Nagorno-Karabah și desfășurarea joi de prime negocieri privind reintegrarea acestui teritoriu disputat cu Armenia.

Ministerul azer al Apărării a transmis, după anunțul făcut puțin mai devreme de separatiști, că forțele din Karabah vor fi dezarmate și că o încetare a focului intră în vigoare miercuri, informează AFP, preluată de Agerpres.

La rândul său, președinția azeră a confirmat desfășurarea joi de negocieri în orașul azer Ievlah, după operațiunea militară de anvergură lansată marți pentru luarea din nou sub control a acestei regiuni după mai bine de 30 de ani.

Puțin mai devreme, separatiștii armeni din Nagorno-Karabah anunțaseră că au acceptat termenii unei încetări a focului propuse de contingentul rus de menținere a păcii, la 24 de ore după ce Azerbaidjanul a declanșat ofensiva, în care au murit zeci de oameni și sute au fost răniți, notează Reuters.

Forțele separatiste au afirmat că trupele azere le-au străpuns liniile și au cucerit un număr de înălțimi și de joncțiuni rutiere strategice, în timp ce lumea a stat deoparte, nefăcând nimic.

Nagorno-Karabakh este recunoscută internațional ca parte a Azerbaidjanului.