NATO va considera "ilegitime" referendumurile plănuite de Moscova, privind anexarea Donbasului și a altor teritorii din Ucraina, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, citat de RIA Novosti.

NATO va considera "ilegitime" referendumurile planificate cu privire la intrarea Donbasului și a teritoriilor eliberate în componența Rusiei, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, citat de RIA Novosti. Potrivit afirmațiilor acestuia, aceasta este "o escaladare" a conflictului aflat în desfășurare.  

Jens Stoltenberg a mai subliniat că comunitatea internațională "ar trebui să condamne această încălcare flagrantă a dreptului internațional și să intensifice sprijinul pentru Ucraina".  

Menționăm că, anterior, s-a anunțat că au intrat în vigoare legile republicilor populare Donețk și Lugansk, precum și decretele șefilor regiunilor Zaporojie și Herson referitoare la organizarea de referendumuri privind intrarea acestor teritorii în componența Rusiei. 

Sursa: RADOR