Michel Barnier, negociatorul UE pentru Brexit, a estimat duminică că „mai este încă mult de lucru” pentru a ieși din impas, cu 18 zile înaintea „divorțului” planificat între Regatul Unit și Uniune, scrie Agerpres.

Totuși, Barnier a spus că negocierile la nivel tehnic care au avut loc în weekend între Londra și Bruxelles au fost „constructive”, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Barnier i-a informat duminică seară la Bruxelles pe cei 27 de ambasadori din UE despre evoluția discuțiilor sale cu Marea Britanie și urmează să informeze și grupul de lucru pentru Brexit al Parlamentului European.

Discuțiile la nivel tehnic vor continua luni, iar Barnier va prezenta stadiul negocierilor în fața miniștrilor afacerilor europene din UE reuniți în Consiliu marți, la Luxemburg.

UE și Marea Britanie trebuie să se pună de acord asupra unui sistem care să evite revenirea la o frontieră pe teritoriul insulei Irlanda, după ce Boris Johnson a respins mecanismul de backstop inclus în acordul agreat de UE cu guvernul anterior, condus de Theresa May.