Din lipsă de spațiu, Senatul Berlinului caută soluții pentru cazarea refugiaților. FAZ scrie că negocierile cu un lanț hotelier se duc la ordinul de 600 de milioane de euro pentru un contract pe mai mulți ani.

FAZ relatează că negocierile dintre Senatul berlinez și grupul Grand City Hotels țintesc cazarea a 10.000 de refugiați. Conform unor surse citate de ziar, oferta este, în prezent, de 50 de euro / noapte, respectiv 18.000 de euro anual pentru un refugiat.

Grupul oferă autorităților din Berlin chiar și o ofertă all inclusive, care curpinde și programe de integrare și orientare în societate. Având în vedere că nevoia de locuri de cazare este una de durată, volumul negociat, în prezent, ar fi de 600 de milioane de euro, afirmă surse ale FAZ.

Din cele 22 de hoteluri vizate, unele sunt marca Holiday Inn, altele sunt operate sub brandul Wyndham.

Afacerea este controversată chiar în interiorul administrației, unde mai mulți senatori se întreabă dacă un contract atât de mare nu ar trebui acordat în urma unei licitații.

Și nu ar fi prima dată când hoteluri sunt închiriate cu scopul de a caza refugiați. Fostul hotel Best Western President din Schoeneberg a fost transformat recent în centru pentru această categorie.

În acest caz, chiria fără întreținere costă 155.000 de euro lunar pentru o suprafață de 8.100 de metri pătrați. Asta înseamnă 18,52 euro / mp. Experți din domeniul imobiliar afirmă că prețul normal pentru această zonă ar fi de maximum 10 euro / mp fără a pune la socoteală întreținerea.