Pentru a doua oară în acest an, Benjamin Netanyahu a eșuat în formarea unui guvern, dându-i ocazia principalului său rival politic, Benny Gantz, să încerce să pună capăt crizei din Israel.

Netanyahu, care este liderul partidului Likud, a spus că îi returnează mandatul primit președintelui țării, Reuven Rivlin.

Premierul israelian a explicat că, după anticipatele din septembrie, a încercat să-l aducă la masa negocierilor pe Benny Gantz, președintele Alianței ”Albastru- Alb", în vederea formării unui guvern de uniune națională, dar acesta a refuzat. 

Miercuri expiră termenul pentru formarea unui guvern, astfel că Benjamin Netanyahu îi va returna mandatul președintelui Reuven Rivlin. Acesta a anunțat că va purta consultări cu partidele parlamentare, pe care le va informa că intenționează să îl mandateze pe Benny Gantz, rivalul politic al lui Netanyahu, cu formarea unui nou guvern.

Potrivit CNN, sarcina lui Gantz va fi și ea dificilă și Israelul s-ar putea îndrepta către a treia rundă de alegeri legislative în decurs de 12 luni.