Comisia Europeana si-a desemnat sefii Reprezentantelor in Romania si Bulgaria. Niculae Idu pentru Romania si Zinaida Zlatanova pentru Bulgaria. Cei doi trebuie sa accepte oferta.

Foto: IER

Comisia a lansat procedura de desemnare a doi noi sefi de reprezentante: Niculae Idu pentru Romania si Zinaida Zlatanova pentru Bulgaria. Desemnarile vor fi finalizate dupa acceptarea ofertei de catre candidati si dupa efectuarea vizitei medicale obligatorii.

Reprezentantele sunt purtatorii de cuvant oficiali ai Comisiei Europene in statele membre. Acestora le revine responsabilitatea de a explica politicile Uniunii Europene si de facilita intelegerea Europei de catre cetateni.

Reprezentantele furnizeaza informatii despre UE prin intermediul unor puncte de informare oficiale, precum bibliotecile publice, centrele de consiliere pentru intreprinderi si serviciile educationale.

De asemenea, responsabilitatile acestora includ transmiterea de informatii catre Comisie privind orientarile si curentele de opinie publica in tara respectiva.

Nicolae Idu detine functia de director general al Institutului European din Romania incepand cu 2001 - o institutie de cercetare si de formare care elaboreaza orientari strategice privind problematica europeana, inclusiv studii de impact si asigura traducerea acquis-ului comunitar in limba romana. In egala masura, Institutul este implicat in organizarea de dezbateri si conferinte publice pe teme europene.

Sursa: Comisia Europeana