Atacul care a avut loc joi într-o biserică din Nisa, Franța, unde un bărbat înarmat cu un cuțit a ucis trei persoane, a fost condamnat în termeni fermi de reprezentanți ai Bisericii Catolice, de oficiali ai instituțiilor europene și a numeroase țări.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a îndemnat pe europeni "să se unească împotriva violenței și împotriva celor care caută să incite și să răspândească ura". "Această durere este resimțită de noi toți în Europa", a scris Sassoli pe Twitter

”Întreaga mea solidaritate cu Franța și cu francezii. Gândurile mele se îndreaptă către victimele atacului abominabil din Nisa și către rudele lor. Întreaga Europă este cu voi'', a scris tot pe Twitter președintele Consiliului European, Charles Michel.

”Condamnăm atacul odios și brutal care tocmai a avut loc la Nisa și suntem cu sufletul alături de Franța. Gândurile noastre se îndreaptă către victimele acestui act de ură. Toată Europa este solidară cu Franța. Rămânem uniți și fermi în fața barbariei și a fanatismului”, a transmis și Comisia Europeană.

''Sunt profund bulversată de morțile crude într-o biserică din Nisa. În aceste momente dificile, Germania își exprimă solidaritatea cu națiunea franceză'', a transmis cancelarul german Angela Merkel. 

Conferința Episcopilor din Franța (CEF) a declarat că atrocitatea atacului nu poate fi descrisă în cuvinte, exprimându-și speranța că membri ai comunității catolice nu vor deveni o țintă. "Suntem (...) foarte afectați și într-un fel siderați în fața acestui gen de atac ce nu poate fi descris în cuvinte ... Este o urgență ca această cangrenă, care este terorismul, să fie combătută, după cum la fel de urgent este să fie formată, într-un mod concret, o fraternitate în țara noastră", a declarat părintele Hugues de Woillemont, purtătorul de cuvânt al CEF, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Chiar și Turcia a condamnat ferm atacul, în pofida tensiunilor puternice dintre Ankara și Paris. 

Kremlinul a declarat că este inacceptabil ca oameni să fie uciși, dar a ținut să sublinieze că este de asemenea greșit să fie insultate sentimentele credincioșilor, notează Reuters.

Trei persoane au fost ucise, dintre care cel puțin una decapitată, joi la Nisa, în sud-estul Franței, în timpul unui atac cu cuțitul comis în jurul orei locale 09:00 (08:00 GMT) în interiorul unei biserici catolice, potrivit unor surse din poliție, care au anunțat că autorul atacului a fost reținut. Două persoane, un bărbat și o femeie, au fost ucise în biserica în stil neogotic Notre-Dame, iar o a treia, grav rănită, a murit într-un bar din apropiere unde se refugiase.