Postul de televiziune CNN Turk relatează că explozia petrecută la Ankara, capitala Turciei, a fost un atentat cu bombă. Informațiile provizorii despre victime provin, conform sursei, de la guvernatorul orașului.

UPDATE

Poliția a reținut, luni, patru persoane care ar avea legătură cu mașina plină cu explozibili folosită în atentatul de duminică din capitala Turciei, potrivit agenției Anadolu, preluată de Reuters.

Surse citate de serviciile de securitate au declarat că cele patru persoane suspecte au fost reținute în orașul Sanliurfa, sud-estul țării, la granița cu Siria.

Mașina folosită în atentat a fost cumpărată din acest oraș.   

+++

UPDATE 14/03

Potrivit unor oficiali citați de Reuters, atentatul a fost comis de două persoane. Una dintre ele este o femeie, membră a Partidului Muncitoresc Kurd (PKK). 

Născută în 1992 în orașul Kars, din estul Turciei, femeia s-a alăturat organizației, considerată teroristă de autoritățile turce, în 2013. 

Un anunț oficial privind autorii atentatului este așteptat pentru ziua de luni.

+++

Atentatul a avut loc într-o piață aglomerată, scena protestelor antiguvernamentale din anul 2013. Conform martorilor, o mașină capcană a fost aruncată în aer în apropierea unei stații de autobuz. 

Ultimul atentat terorist de la Ankara a avut loc pe 17 februarie și a costat viața a 29 de persoane. Cel de atunci a fost revendicat de o grupare afiliată PKK - Partidului Muncitoresc al Kurzilor.