Fostul președinte rus s-a arătat din nou amenințător față de occidentali în legătură cu războiul din Ucraina.

Dmitri Medvedev, obișnuit cu asemenea ieșiri, i-a amenințat din nou pe occidentali. Cu cât va primi Ucrina mai multe arme din partea aliaților săi occidentali, cu atât riscul unei "apocalipse nucleare" va fi mai mare, a declarat Dmitri Medvedev agenției de presă ruse RIA, scrie la Libre Belgique.

La summitul G7, președintele Biden a deschis calea pentru livrări occidentale de avioane de vânătoare F-16 Ucrainei, atât de cerute de Zalenski.

Fostul președinte rus a vorbit și despre atacurile de la Belgorod. Potrivit lui, faptul că Kievul neagă implicarea sa în incursiunea de sabotaj făcută de grupuri înarmate în regiunea rusă este "mincinos".

++++

Rusia afirmă că a eliminat luptătorii infiltrați din Ucraina

Rusia a afirmat marți că a "zdrobit" grupul care a atacat în ajun din Ucraina regiunea rusească Belgorod, cea mai gravă incursiune în teritoriu rusesc de la începutul ofensivei Moscovei contra vecinului său ucrainean.

"În timpul operațiunii aniteroriste, cu ajutorul unor lovituri ale aviației și artileriei unităților de apărare a frontierelor districtului militar de Vest, formațiunile naționaliste (ucrainene) au fost blocate și zdrobite", a arătat ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

"Restul naționaliștilor au fost respinși pe teritoriul Ucrainei, unde loviturile (...) au continuat până la eliminarea lor totală", a mai spus ministerul, afirmând că a ucis "peste 70 de teroriști ucraineni".

Aceste afirmații erau de neverificat imediat, notează La Libre Belgique.

Ca de obicei, ministerul nu a făcut niciun bilanț al pierderilor sale, nici al pagubelor produse de atacatori în cursul acestui atac, cel mai grav de acest fel pe teritoriul rusesc.

Rusia acuză Ucraina că a organizat acest atac transfrontalier, ceea ce Kievul neagă, afirmând că a fost făcut de luptători ruși opuși președintelui rus, Vladimir Putin.

Operațiunea a fost revendicată pe un canal Telegram care se prezintă ca aparținând "Legiunii Libertate pentru Rusia", un grup de ruși care luptă de partea ucraineană, care a mai afimat că este la originea unor incursiuni precedente în aceeași regiune.Un alt grup similar ar participa la operațiune, "Corpul voluntarilor ruși".

Sursa: RADOR